Pogoji poslovanja

POLITIKA ZASEBNOSTI IN INFORMACIJE O PIŠKOTKIH

Mizarstvo Šporar Janez s. p. varuje zasebnost svojih uporabnikov. V tej izjavi o zasebnosti so opisane vrste osebnih podatkov, ki jih zbiramo, način uporabe in varstva vaših podatkov ter načini, na katere lahko stopite v stik z nami.

S posredovanjem osebnih podatkov in podajo soglasja privolite, da zbiramo, uporabljamo in hranimo vaše podatke. Uporabljali jih bomo izključno v namene, ki so navedeni, ko jih posredujete.

Pri obisku našega spletnega mesta lahko od vas zahtevamo določene osebne podatke. Njihovo posredovanje je prostovoljno. S prijavo na elektronske novice nam posredujete vaš elektronski naslov, ob oddaji povpraševanja pa vaš elektronski naslov, vaše ime in priimek.

Vkolikor se prijavite na naše elektronske novice, bomo vaš elektronski naslov uporabili za obveščanje o novicah, akcijah, popustih.

Podatke, ki jih posredujete ob oddaji povpraševanja bomo uporabili izključno za to, da vam na povpraševanje odgovorimo.

Mizarstvo Šporar Janez s. p. je edini lastnik podatkov, zbranih na tem spletnem mestu in jih ne bo posredoval tretjim osebam. Vaši podatki bodo varovani pred zlorabo, nepooblaščenim dostopom, izgubo, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem.

Vkolikor želite osebne podatke spremeniti ali želite, da jih trajno ali začasno prenehamo uporabljati za namene neposrednega trženja, nam pošljite elektronsko sporočilo na info@sporar.net.

Če menite, da je prišlo do kršenja določb te izjave o zasebnosti, nas prosimo obvestite na naš elektronski naslov info@sporar.net. Zadevo bomo preverili, ustrezno ukrepali in vam odgovorili v razumnem času.

Pridržujemo si pravico, da predmetno izjavo o zasebnosti občasno posodobimo. Priporočamo, da si uporabniki spletnega mesta občasno znova ogledate to izjavo o zasebnosti, da boste na tekočem.

Upravitelj spletne trgovine sporar.net, Mizarstvo Janez Šporar s.p., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Spletna stran sporar.net za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

ime in priimek;

naslove za dostavo;

podjetje oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);

davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);

naslov elektronske pošte (uporabniško ime);

kontaktno telefonsko številko;

državo bivanja;

druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini in obrazcu za povpraševanje;

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, Trgovec ne odgovarja.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko sporar.net med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) ter piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku sporar.net shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Upravitelj sporar.net lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Sporar.net podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije in GLS) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo, email in telefonsko številko za lažji kontakt. Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

IZVAJANJE POLITIKE ZASEBNOSTI

Spletna stran ima, skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov, varovanje osebnih podatkov urejeno s Pravilnikom o zavarovanju osebnih podatkov.

Vse pri lastniku redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z določili Pravilnika o zavarovanju osebnih podatkov in z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne strani. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja z lastnikom.

VARSTVO OTROK

Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost) in jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti. Ponudnik ne sme sprejemati naročil od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi za to imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov.

Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki. Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

IZJEMNO RAZKRITJE OSEBNIH PODATKOV

Podatki, ki jih sporar.net zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov sporar.net.

PRAVICA DO OBVEŠČANJA

Imate pravico do neplačljivih informacij o vaših osebnih podatkih, s katerimi razpolagamo, kot tudi pravico do izbrisa teh podatkov. Če imate vprašanja glede izbrisa, predelave ali uporabe vaših podatkov, se obrnite na: info@sporar.net ali nam pošljite zahtevek po pošti.

Obvestila o stanju naročila: pridržujemo si pravico, da vas na vpisano tel. številko preko sms sporočila obvestimo, ko je vaše naročilo odpremljeno in če artikli niso bili prevzeti od 3 do 5 dni. Če artikli niso bili prevzeti več kot 5 dni, si pridržujemo pravico klica na posredovano telefonsko številko, kot opomnik za prevzem artiklov.

Obvestila: po prijavi na obvestila bosta vaše ime, tel. številka in vaš elektronski naslov z vašim dovoljenjem uporabljena v reklamne namene, dokler se iz obveščanja ne odjavite. Na prejemanje obvestil se prijavite le, če je ob naročilu obkljukano posebno polje, ki vam omogoča prijavo. Obvestilo lahko prejmete preko e-maila, SMS-a ali telefonskega klica.

V primeru vpisa e-mail naslova na Facebook ali v obrazec na prvi strani sporar.net, bomo vaš e-mail naslov shranili za namene obveščanja o posebnih ugodnostih in promocijah spletne strani sporar.net. Iz baze prejemnikov obvestil se lahko kadarkoli odjavite s sporočilom na info@sporar.net ali s klikom na povezavo ‘Odjava’ na dnu promocijskih e-mail sporočil.

Za odjavo od občasnih promocijskih SMS sporočil na prejeto SMS spročilo odgovorite z besedilom “Odjava” in vašo telefonsko številko bomo odstranili iz baze prejemnikov sporočil.

Pravica, da od podjetja Mizarstvo Janez Šporar s.p. kot upravljavca osebnih podatkov kadarkoli zahtevam:

Dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije:

 • namene obdelave,

 • vrste osebnih podatkov, uporabnike ali kategorije uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah,

 • predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja,

 • obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov.

 • Razloge zanj kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za posameznika.

 • Eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določim sam (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahtevam drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki). Za dodatne kopije, ki jih zahtevam, lahko upravljavec zaračuna razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov.

 • Popravek netočnih osebnih podatkov.

Omejitev obdelave, kadar:

 • oporekam točnosti osebnih podatkov, in sicer za obdobje, ki upravljavcu omogoča preveriti točnost osebnih podatkov,

 • je obdelava nezakonita in nasprotujem izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevam omejitev njihove uporabe,

 • upravljavec osebnih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, pa jih jaz potrebujem za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

 • Izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekličem to privolitev za obdelavo osebnih podatkov.

 • Izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, s pravico, da te podatke posredujem drugemu upravljavcu, ne da bi me prvotni upravljavec pri tem oviral.

 • Prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov.

 • Da zame ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov, ki ima pravne učinke v zvezi z mano ali na podoben način name znatno vpliva, če so izpolnjene predpostavke iz člena 22 Splošne uredbe o varstvu podatkov.

 • Pravica, da zoper upravljavca vložim pritožbo pri informacijskem pooblaščencu, če menim, da obdelava mojih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Upravljavec za pošiljanje elektronskih sporočil posameznikom (SMS, sporočila v aplikacijah za hipno sporočanje, e-poštna sporočila) uporablja storitev Mailchimp. Politika zasebnosti Mailchimp in podatki o ponudniku Mailchimp so dostopni tukaj. Upravljavec osebne podatke upravlja skupaj s ponudnikom Mailchimp.

Osebni podatki posameznikov, ki se obdelujejo v okviru storitve Mailchimp, so:
– e-poštni naslov;
– telefonska številka;
– podatki o spletni strani ali aplikaciji, preko katere je bil posredovan e-poštni naslov in/ali telefonska številka;
– podatki o pošiljanju sporočil:
o tip sporočila (SMS, sporočilo v aplikaciji za hipno sporočanje (vrsta aplikacije), e-poštno sporočilo);
o datum pošiljanja;
o čas pošiljanja;
o vsebina pošiljanja (npr. zapuščena nakupovalna košarica, obvestilo o popustu ipd.);
– podatki o nedostavljivosti sporočila (datum in čas prejema obvestila o nedostavljivosti;
– podatki o izvedenem dejanju (npr. nakup artikla v zapuščeni nakupovalni košarici, nakup artikla s popustom ipd.).

Osebni podatki (e-poštni naslov, telefonska številka) se skupnemu upravljavcu, ponudniku storitve Mailchimp, posredujejo samodejno, ko jih posameznik vpiše na spletnem mestu ali v aplikaciji upravljavca.

Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov pri uporabi storitve Mailchimp je:
– osebna privolitev posameznika (pri prejemnikih, ki so jo podali privolitev za prejemanje sporočil);
– zakoniti interes upravljavca (pri prejemnikih sporočil, ki upravljavcu niso podali privolitve za prejemanje sporočil).
Vsako prejeto sporočilo vsebuje navodila za enostavno odjavo od prejemanja. Z odjavo se prejemnik odjavi le od prejemanja sporočil v storitvi Mailchimp. Če želite popolno odjavo od vseh sporočil, ki jih pošilja upravljavec, nam lahko pišete na info@sporar.net.

Namen obdelave osebnih podatkov v okviru storitve Mailchimp je spodbujanje prejemnikov k nakupu artiklov ali storitev na spletnem mestu ali v aplikaciji upravljavca oziroma preverjanje njihove volje za sklenitev pogodbe (npr. pri obveščanju o zapuščeni nakupovalni košarici).

Osebni podatki v okviru storitve Mailchimp se ne posredujejo tretjim osebam (razen skupnemu upravljavcu, ponudniku storitve Mailchimp) in tudi upravljavec do njih nima dostopa. Upravljavec lahko v okviru Mailchimp dostopa le do poročil, ki vsebujejo agregirane in s tem anonimizirane podatke (npr. število poslanih sporočil, število nakup preko poslanih sporočil ipd.).

Osebni podatki, ki se obdelujejo v okviru storitve Mailchimp, se ne iznašajo v tretje države ali mednarodne organizacije, torej se ne iznašajo ali posredujejo izven ozemlja držav članic EU.

Informacije o obdobju hrambe osebnih podatkov, ki se obdelujejo v okviru Mailchimp, o varstvu teh osebnih podatkov in o pravicah, ki jih imajo posamezniki v zvezi s temi osebnimi podatki so dostopni v Politiki zasebnosti in ravnanja z osebnimi podatki Mailchimp. Za več informacij se lahko obrnete na info@sporar.net.  

POSTOPEK UVELJAVLJANJA PRAVIC

Seznanjen sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na upravljavca, in sicer na elektronski naslov info@sporar.net.

Seznanjen sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.

Seznanjen sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

O PIŠKOTKIH

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.

ONEMOGOČANJE PIŠKOTKOV

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom. Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi.

SEZNAM PIŠKOTKOV, KI JIH UPORABLJAMO

IME PIŠKOTKA (NAMEN, TRAJANJE, PODJETJE)

sb (Delovanje Facebook vtičnika, 2 leti, Facebook)
fr (Delovanje Facebook vtičnika, 3 mesece, Facebook)
xs (Delovanje Facebook vtičnika, 3 mesece, Facebook)
c_user (Delovanje Facebook vtičnika, 3 mesece, Facebook)
presence (Delovanje Facebook vtičnika, Trajanje seje, Facebook)
pl (Delovanje Facebook vtičnika, 1 mesec, Facebook)
wd (Delovanje Facebook vtičnika, 1 teden, Facebook)
datr (Delovanje Facebook vtičnika, 3 mesece, Facebook)
m_pixel_ratio (Delovanje Facebook vtičnika, Trajanje seje, Facebook)
dpr (Delovanje Facebook vtičnika, 1 teden, Facebook)
act (Delovanje Facebook vtičnika, Trajanje seje, Facebook)

ga (Statistika ogledov spletne strani, 2 leti, Google Analytics)
__utma (Statistika ogledov spletne strani, 2 leti, Google Analytics)
__utmz (Statistika ogledov spletne strani, 6 mesecev, Google Analytics)
__utmc (Statistika ogledov spletne strani, Trajanje seje, Google Analytics)

__utmb (Statistika ogledov spletne strani, Trajanje seje, Google Analytics)
__utmv (Statistika ogledov spletne strani, Trajanje seje, Google Analytics)

cpsession (Wordpessov piškotek za prikaz strani, Trajanje seje)

lang (Piškotek za prikaz strani, Trajanje seje)

langedit (Piškotek za prikaz strani, Trajanje seje)

roundcube_sessauth (Piškotek omogoča vodenje avtentikacijske seje, Trajanje seje)

roundcube_sessid (Piškotek omogoča vodenje seje, Trajanje seje)

webmailrelogin (Piškotek omogoča oddajo kontakta, Trajanje seje)

webmailsession (Piškotek omogoča oddajo kontakta, Trajanje seje)

Nazadnje posodobljeno: Dolenjske Toplice, 1. april 2023

OBRAZEC ZA ODSTOP OD POGODBE